Milkovics Mátyás – IO Debüt 2012 január


Az IO Milkovics Mátyás szólóprodukciója – a NEO mellett.

Milkovics nevéhez az elmúlt két évtizedben 6 album és több mint egy tucat kislemez, remix és videóklip, egy filmzene és egy koncert dvd fűződött. Zenei producerként és hangmérnökként számos produkcióban közreműködött. Egyedülálló stúdiójában rengeteg vintage szintetizátor, sampler, dobcomputer található melyeket előszeretettel használ felvételein. Az IO-t tavaly mutatta be a nagyközönségnek Alan Wilder (ex Depeche Mode) Recoil nevû projectjének előzenekaraként.

Milkam mindig is szeretett kísérletezni, különböző zenei műfajokat, érzéseket, képi világokat vegyíteni egymással. Ennek köszönhető mostani rendhagyó videója is a Human Cetacean. Szörfözni gyerekkorában kezdett és azóta is kedvenc sportja. A klip ötlete egy tavaly nyári szörfözés során született amikor HD akciókamerájával kísérletezni kezdett hogyan tudná rögzíteni és visszaadni a vízen száguldás élményét. A végleges felvételek idén szeptemberben készültek az Égei- és Vörös-tengeren. A dal “a bolygónkon élők közötti hasonlóságról és egymásra utaltságáról valamint jövõnk tudatos formálásáról szól”.


A Human Cetacean klipje január 12-én csütörtökön debütál a Lángoló Gitárokon. Előzetes: http://www.youtube.com/watch?v=tJ0l36Fm66w. Az IO tervei közt szerepel egy tavaszi EP megjelentetés valamint egy újabb videó elkészítése, de közben persze a neo se tétlenkedik, jelenleg egy rendhagyó, különleges produkció körvonalai rajzolódnak ki a zenekar körül, melyet élõben legközelebb a Heineken Fashion Awrads zártkörû gáláján lehet látni január 14-én Budapesten.

(MR2)

Hozzászólás